menu
Word Lid
Vlaams Belang organiseert familiedag (sfeerbeelden Vlaams-Brabant)

Vandaag vond de jaarlijkse familiedag van het Vlaams Belang plaats in alle Vlaamse provincies. Gasten konden samen genieten van een hapje en een drankje en voor de allerkleinsten was er een ruim aanbod aan kinderanimatie. Natuurlijk mocht ook de politieke boodschap niet ontbreken en die was actueler dan ooit: “Bescherm onze tradities!”

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de familiedag die het Vlaams Belang organiseert voor leden en sympathisanten in alle Vlaamse provincies. Ook dit jaar was het een overdonderend succes. Duizenden Vlaams Belangers en hun familieleden trokken naar Bredene, Lokeren, Beersel, Bornem en Hasselt om elkaar weer te zien onder het genot van een versnapering en om er te luisteren naar de politieke toespraken van verschillende parlementsleden.

De familiedag stond in het teken van het behoud van onze tradities. Die boodschap klonk dit jaar extra krachtig. Steeds meer mensen worden zich bewust van het sluipende gevaar van het woke-activisme dat onze tradities bedreigt. “Wie enkele jaren geleden bijvoorbeeld zou beweerd hebben dat kindervriend Zwarte Piet racistisch zou zijn, zou ervan beticht worden een slechte grap te maken”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Vandaag liggen onze tradities permanent onder vuur door extremisten. Ook onze paastradities worden steeds meer verdrongen.”

“DE MASSALE OPKOMST MAAKT DUIDELIJK DAT STEEDS MEER VLAMINGEN DE STRIJD VOOR HET BEHOUD VAN ONZE TRADITIES STEUNEN.”

Een paasontbijt in een schooltje in Wijnegem dat werd afgelast omdat het niet ‘inclusief’ genoeg zou zijn, paaseieren die verstop-eieren worden, winterfeesten in plaats van kerstmarkten,… Iedereen kan wel een voorbeeld aanhalen van een traditie die plaats moet ruimen voor een woke alternatief. “Het Vlaams Belang legt zich daar niet bij neer”, aldus Van Grieken. “Wij zijn de enige partij die het tij ook echt wil keren en zich actief inzet voor het behoud van onze tradities. De massale opkomst tijdens onze familiedag maakt duidelijk dat steeds meer Vlamingen die strijd steunen.”

Wie erbij was en getuige was van de indrukkende opkomst en het gezellige samenzijn, kon meteen zien dat de partij sterker staat dan ooit. “Bovenal was deze familiedag een enorm gezellige dag”, besluit de voorzitter. “Het geeft hoop zo veel leden en sympathisanten bijeen te zien en om samen te klinken op het voorjaar. Ik kijk alvast uit naar de volgende editie!”

Zie zeker de vele sfeerbeelden op de FB-pagina's van de aanwezige afdelingen en militanten en ook op https://vlaamsbelangvlaamsbrab...

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF